Pumpakaka med Cream Cheese Swirl & Crumble

Jag frågade på min Instagram om mina följare hade några önskerecept de ville att jag skulle göra. Jag fick många svar, bland annat ett som löd “fler recept med pumpa”. Och jag är inte den som väntar på att skrida till verket, så ett pumparecept fick det bli. Jag hade redan pumpapuré över i kylen sedan jag gjort de här pumpapajerna, så det gick rätt snabbt att svänga ihop receptet.

Nä, men alltså. Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig för att ni ska förstå hur god den här pumpakakan blev. Helt otroligt saftig och full med smak. Som en mjuk pepparkaka, proppad med färskost och toppad med härlig crumble. Det är en av de godaste kakorna jag komponerat, och alla måste testa den!

En sak: jag brukar vara förespråkare för att byta ut ingredienser i mina recept. Det vill säga, om du inte har agave hemma, kan du använda honung. Om du inte har smör hemma, ta margarin osv osv. Men i detta fall ska du inte byta ut kokossockret i crumblen, för det ger så himla mycket mer smak som rimmar perfekt ihop med kanelen, kardemumman och ingefäran i smeten.

Mmmmm. Så glad att jag fortfarande har några bitar kvar i kylen.


Kommentera mera!


Looking for Something?