Vallmobullar med Citron & Mandelmassa

Jag ska erkänna att det inte är ofta, som jag är så pass väl förbered att jag tar ut smör och ägg dagen före, för att låta dem bli rumstempererade tills jag ska använda dem i min bakning dagen därpå. Men denna gången gjorde jag faktiskt det. Och jag förstår nu varför alla bakexperter säger att man ska använda rumstempererat smör i sina degar. Resultatet är ju helt magiskt.

Jag bestämde mig för att baka dessa Vallmobullar med Citron och Mandelmassa med vanlig jäst – lite i protest till alla som numera bara bakar med surdeg. Det beror ju lite på att jag är avundsjuk för att jag personligen inte än har bemästrat surdegen. Men också för att visa att det fortfarande är helt godtagbart att baka med jäst. För oss icke-experter. Sen insåg jag dock – tack vare alla era kommentarer på Instagram – att det är lika svårt att baka med jäst just nu, eftersom den är helt omöjligt att få tag på för tillfället. Men vet ni? Dessa Coronatider kommer passera, och jästen kommer att återvända.

Och när den gör det, då kan ni baka bullar!


Kommentera mera!


Looking for Something?