VegoBurgare med Tahini, Miso & Lime

Kolla in! Årets påskmiddag. Utan varken ägg, lax, lamm eller sparris. I år blev det en vanlig vegoburgare, gjord på det karantän-skafferiet böjd på.

Men så vanlig blev den kanske inte. Mitt karantän-skafferi bjuder nämligen både på tahini, miso och lime – och även om det kanske låter lite för vilt i mångas öron, så låter det som ljuv musik i mina.

Vegoburgare är för övrigt perfekt att göra när du ska rensa kyl och skafferi. Du behöver egentligen bara en bas som har en tendens att bli lite mosig när den mixas – som t.ex. kikärtor, linser, bönor eller kokt potatis – efter det kan du ju experimentera hur som helst med smakerna.

Jag la ost ovanpå bugarna när jag stekte dem, men om du utesluter den och majonäsen som jag sedan bredde på bröden, ja då är detta till och med en vegansk burgare. Inte illa. Inte illa alls.


Kommentera mera!


Looking for Something?