Gnocchi alla Gricia

Såen Gricia är ytterligare en av de klassiska såserna från Rom. Det är rätt och slätt en cacio & pepe med guanciale. Eller en carbonara utan ägg. Beroende på hur du vill se det. Oavsett vad, så är det en enkel sås att göra om du är sugen på att ge smaklökarna en billig resa till Rom en dag. Normalt sätt serverar man ju gricia till pasta. Men denna gång råkade det vara så, att jag hade ett paket färdiga gnocchi i kylen. Och då är jag inte sen att lägga ihop ett plus ett. Gnocchi fungerar precis lika bra till en gricia-sås, som pasta.

Precis som vanligt, när det kommer till flera av de italienska pastarätterna, är det a och o att hålla koll på värme, stärkelse, fett och rörelse. Det är så du får till en krämig sås utan grädde. Du jobbar enkelt upp krämigheten genom att addera mer pastavatten under omrörning. Tillsammans med fettet från guancialen och osten, kommer såsen så småningom bli perfekt. Ge det tid och kärlek, och trust the process.

Vill du ha fler enkla middagstips? Du hittar massor med recept här på hemsidan. Och glöm inte att följa mig på Instagram. Jag är bättre på att uppdatera där.


Kommentera mera!


Looking for Something?