Ravioli med Päron & Pecorinosås

För ett tag sedan fick jag ett uppdrag av en kompis. Eller, snarare ett önskemål, men jag tog det på största allvar. Maria (min kompis) är från Sverige, men precis som jag har hon bott i Milano större delen av sitt vuxna liv. Hon har dessutom, precis som jag, också bott en tid i Florens. I Florens, finns en restaurang vid namn La Giostra, en typisk italiensk trattoria av något högre klass. På La Giostra har Maria ätit en av de godaste pastarätterna i hela sitt liv. Det är i alla fall vad hon har sagt till mig. Pastan i fråga, är en ravioli fylld med en päronfyllning, som serveras med en pecorinosås.

Så. Önskemålet som kom från Maria, var att jag skulle försöka göra ett recept så likt denna rätt som möjligt. En utmaning, kan tyckas, eftersom jag personligen aldrig smakat på rätten. (Vilket i sin tur är sjukt, för när jag bodde i Florens låg min ytterdörr prick mitt emot La Giostras ingång). Jag är inte sen med att utmana mig själv, så för en tid sedan slog jag slag i saken. Gjorde egen pastadeg, laborerade ihop en fyllning med päron, lagade sås. Lagade sås två gånger kanske jag ska tillägga, för det första försöket blev inget vidare.

Slutresultatet blev gott! Väldigt gott. Ravioli med päron och pecorinosås är numera en ny grej att skriva upp på menyn. Jag har som mål att smaka på originalrätten på La Giostra detta år. Men tills dess, nöjer jag mig med min version. Det kan ni också göra, receptet finns ju här nedan som vanligt.


Kommentera mera!


Looking for Something?