Custard Toast

Jag ska erkänna, att jag stundtals hänger mer på TikTok än jag hänger på Instagram nu för tiden. Eller, jag är mer aktiv på Instagram, men jag tycker det på sätt och vis är skönare atmosfär på TikTok. Mer fritt. Mer utrymme för inspiration och åsikter. Inga tråkiga algoritmer som stör. Och det är just på TikTok som jag såg den här frukosten först. Frukosten som blev viral. Låt mig presentera er för Custard Toast.

Custard Toast är inget konstigt egentligen. Det är inte heller en smaksensation. Däremot är det en rolig typ av macka, som du kan variera på flera olika sätt, beroende på vad du har för smaksättare och topping hemma. Det hela är mycket enkelt. Du tar en tjock skiva bröd – med fördel ett briochebröd, men det är inget måste. I skivan pressar du ner brödets innanmäte så att det liksom formas en grop.

I en skål blandar du ett ägg, några matskedar tjock yoghurt, vaniljpulver och agavesirap. Häll ner denna blandning i gropen. Sedan toppar du med frukt, bär och nötter och bakar på 180 grader tills yoghurtblandningen stelnat något. Det tar cirka 10 minuter.

När din Custard Toast är klar och ute från ugnen, kan du toppa den med ännu mer agavesirap, några fina gröna blad och kanel. En vackrare toast får du faktiskt leta länge efter.

>> Gillar du att äta mackor till frukost ska du spana in denna grilled cheese i en spenatvåffla

Kommentera mera!


Looking for Something?