Kantarellrisotto med Brynt Smör & Salvia

Jag ska vara helt ärlig. Planen var att göra pumparisotto med brynt smör och salva. Kantarellerna skulle jag ha till något annat. Men i en stund av förvirring glömde jag vad jag hade planerat och plötsligt hade jag kombinerat två recept på ett sätt jag egentligen inte hade tänkt. Men vad bra det blev. Kantarellrisotto med brynt smör och salvia är numera en grej här hemma. Jag kommer göra detta igen.

Som ni vet, är jag lite utav en protagonista för själva monteringen av en risotto. En företrädare om ni så vill. Jag tycker inte om att se risotto som liknar gröt. En risotto ska liksom flyta ut på tallriken, det är då den är som godast. Det är inte så komplicerat att få till en riktigt krämig risotto. Det handlar bara om en teknik som heter La Mantecatura, och om den har jag skrivit här. In och läs för bövelen!

I övrigt är denna kantarellrisotto rätt straight forward. Jag gör nästan alltid risotto i en stor stekpanna (traktörpanna med höga kanter) istället för i en kastrull. Tycker det är enklare att få kontroll på den då – men du gör som du själv vill.

Har ni någon favoritrisotto?


Kommentera mera!


Looking for Something?