Vegetarisk Carbonara med Skogschampinjoner

När det kommer till italiensk mat har jag helt klart en tvådelad personlighet. Å ena sidan är jag italiensk patriot, och tycker att de klassiska rätterna ska hållas klassiska. Man leker inte med italienska traditioner.

Å andra sidan, tycker jag italienare är tramsiga. Kan man inte få göra lite som man vill? Måste man bli upprörd när någon kallar en rätt för carbonara, när den inte har gjorts enligt konstens alla regler?

Jag vet inte riktigt vilket ben som väger tyngst. Det beror väl på, som med allt annat i livet. Men i just detta fall, tycker jag att det är helt rimligt att byta ut guancialen i den klassiska carbonaran mot svamp. På så vis får vi en rätt som passar perfekt i höst, och som alla – vegetarianer som köttätare – kan njuta av.

Om du vill göra den äkta varan, hittar du det klassiska receptet på Spaghetti alla Carbonara här

Inspiration till denna carbonara fick jag från Annie på Vegokäk. Hon lagade en version i hennes stories, och jag satt (som ofta) och dreglade framför skärmen. Så det var bara att göra slag i saken, och idag bjöd jag mamma på svampcarbonara till lunch. Behöver jag säga: succé.

En regel står jag dock fast vid: ingen jävla grädde! Aldrig aldrig aldrig i en carbonara. Det behövs inte. Känner du till rätt teknik, så kan du montera ost, ägg och pastavatten till världens krämigaste sås. Och därmed basta (pasta).


Kommentera mera!


Looking for Something?