TomatArancini med Vispad Getostkräm

Ni vet väl, att varje gång ni ställer er vid spisen för att laga risotto, så ska ni alltid göra dubbelt så stor sats än den ni tänker äta. Varför? För att resterna stavas arancini. Det vill säga, det godaste du kan skapa av överbliven risotto. Nästan godare än risotton själv.

Så, igår när jag lagade den här tomatrisotton, gjorde jag alltså dubbel sats, och idag serverade jag därför mina föräldrar arancini till lunch. Arancini kommer ursprungligen från Sicilien, där de serveras som street food, ofta fyllda med allt från mozzarella till ragù. Men jag gillar att göra mina arancini i lite mindre storlek än orginalet, och servera dem med något typ av tillbehör.

På tal om tillbehör – så här serverar jag mina arancini som jag gjort på saffransrisotto

Denna gång föll valet av tillbehör på en vispad getostkräm. Det låter ju ganska fancy, men är egentligen inget annat än chèvre uppvispad med lite yoghurt, salt och peppar. Enklare än så blir det ju knappast – och det var det perfekta tillbehöret till mina tomatarancini.


Kommentera mera!


Looking for Something?