Saftig Äppelkaka med Brynt Smör

Okej, jag är den första att skriva under på att grönsaker och frukt i säsong, smakar allra bäst. Jag äter därför helst rabarber på sommaren och äpplen på hösten. Och någon annan frukt däremellan. Men ibland får man liksom ta till andra medel. Som när ens föräldrar är på väg upp till Stockholm, det är Mors Dag och du har cirka 1 timme på dig att baka en kaka att bjuda på när de kommer fram. Då kan en äppelkaka vara en bra idé. Framförallt för den går väldigt snabbt att göra. Men kanske mest för att äpplen oftast finns hemma. Oavsett säsong.

Ja, där har ni bakgrunden till hur denna äppelkaka kom till världen. Ett panikbak, absolut. Men som så många gånger förr, är det när jag har brist på något (ingredienser eller tid, välj själv) som jag är som mest kreativ. Då får man använda sig av det som finns och anpassa baket efter det.

Denna äppelkaka blev supersaftig och jag tror det beror på att jag rev äpplena istället för att skiva dem. Smeten delade jag dessutom upp i två delar och mellan varje lager strödde jag över en blandning av socker och kanel. De är bästa kompisar med äpplen och gav både god smak och ett gott knastrigt element till kakan.

Jag kommer göra denna igen. Och igen. Så god. Servera med vaniljgrädde och pistagenötter. Så är go-fikan klar!

>> Denna äppelkaka med hemmagjord vaniljsås är också riktigt, riktigt god


Kommentera mera!

Upptäck mer från Primavera Content

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa


Looking for Something?