Blåbärsbullar med Vaniljkräm

Tanken var god. Förra veckan bestämde jag och två kompisar oss för att mötas upp i skogen. Vi föreställde oss snö, sol och vacker utsikt. Min plan var att göra blåbärsbullar med vaniljkräm till picknicken. Tanken var god, som sagt. Vi glömde bara att vi bor i Skåne, och att det 1) aldrig snöar och 2) alltid är grått i januari. Jag tror vårt önsketänkande tog över.

Därför ställdes utflykten in. Eller, planerades om, är kanske bättre uttryckt. Istället för att mötas utomhus i sol, bestämde vi oss för att ta en fika inomhus. Blåbärsbullar med vaniljkräm kan man ju äta oavsett väder. Och vi vet ju alla att det är sällskapet som är det viktigaste ändå.

Precis som alltid, använde jag mig av världens bästa bulldeg. Den är numera bas i precis alla bullrecept jag bestämmer mig för att göra. Det är en rätt bra grej faktiskt. Alltså, att ha en bra grund att spela med, och sedan laborera med olika smaker. Denna gång föll alltså valet på blåbär och vanilj, en smakkombination som alltid fungerar. Däremot ska jag erkänna, att jag inte tyckte de blev värst snygga. Brutti ma buoni (fula men goda), som också är namne på en italiensk kaka.


Kommentera mera!


Looking for Something?