Äggnudlar med Grönsaker och Lax

Det är konstigt ändå. Efter +8 år i Italien skulle det aldrig falla mig in att servera pasta till en kycklingfilé, en laxbit eller en – vad vet jag – fläskfilé. En primo är en primo, en secondo är en secondo och dessa två kombineras bara i ytterst sällsynta fall. Men. Byt ut pastan, kalla den nudlar, och helt plötsligt har jag tydligen noll problem att servera den till laxfilén. Hål i huvudet. Hur stor skillnad är det liksom på spaghetti och nudlar? Nåväl. Äggnudlar med grönsaker och lax, samt en marinad på ”allt som kändes asiatiskt” i skafferiet – där har vi dagens lunch. Gott var det. Och mätt blev jag. Det är huvudsaken. Inte att förhålla sig till regler.

(Men jag skulle fortfarande inte äta spaghetti och kycklingfilé från samma tallrik, bara FYI).

Det här är min nya go-to-rätt. Äggnudlar med grönsaker och lax i olika format. Ibland med annan fisk, ibland med tofu – eller med något helt annat. Det är en så snabb och enkel rätt, som dessutom är mättande och väldigt tillfredsställande. Perfekt på alla sätt och vid, med andra ord.


Kommentera mera!


Looking for Something?