Naan

Jag älskar naan. Fluffigare bröd får man leta efter, och visst är den bästa delen av en indisk måltid, när du får skrapa upp den sista såsen med ett varmt naan-bröd? Hörde jag ett rungande jaaaaa?

Som ni kanske har hört på nyheterna har regionen Lombardiet där Milano ligger drabbats rätt hårt av Coronaviruset. Det har gjort att regeringen gått ut med en lång lista med bestämmelser, vilka bland annat har stängt ner allt från skolor, kontor, gym och barer. Det är, med andra ord rätt öde på Milanos gator just nu, och vi kan inte göra mycket mer än att stanna hemma. Varför berättar jag det? Jo, för det är ju ett perfekt tillfälle att baka!

Så idag beslutade jag mig för att göra egna naan-bröd. Jag fick nämligen hem ett paket med 13 kilo mjöl från Selezione Casillo häromveckan (grazie!) så jag har mycket mjöl att göra mig av med. Denna gång bestämde jag mig för att använda en påse Farina Tipo 2 mjöl, ett lite mer grovmalet mjöl likt grahamsmjöl. Resultatet blev ett lite mer rustikt naan-bröd, men ni kan naturligtvis byta ut grahamsmjölet mot vanligt mjöl om ni föredrar ett klassiskt naan.

Bröden är inte alls svåra att göra, men mitt allra viktigaste tips är att grädda dem i en supervarm panna – jag skulle varmt rekommendera en gjutjärnspanna eftersom de blir betydligt varmare än en vanlig teflonpanna. Mina favoriter kommer från Lodge Cast Iron.


Kommentera mera!


Looking for Something?