Bakad Havregrynsgröt

Här kommer ett tips till dig som älskar havregrynsgröt, men som gärna vill ta den till nästa nivå. Det är inte så svårt egentligen. Du tar mer eller mindre precis samma ingredienser som du har i en vanlig gröt, slänger ner en mosad banan i smeten, häller den i en ugnsfast form, och gräddar i ugnen.

Resultatet blir en ugnsbakad gröt, som är annorlunda i texturen, än din vanliga gröt. Jag älskar att den är lite mer tuggig, samtidigt som den är mjuk och smälter i munnen.

Toppingen kan du naturligtvis styra över själv – ta det som finns hemma. Frukt och bär är gott. Syrlig yoghurt och salt jordnötssmör passar också. Agavesirap eller lönnsirap för sötma. Ni fattar. Personliga preferenser avgör.


Kommentera mera!

Upptäck mer från Primavera Content

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa


Looking for Something?