Pulled Aubergine med Labneh & Naan

Jag har bakat och fixat och trixat hela veckan känns det som, så när det var dags för lunch igår, hade jag både hembakat naan-bröd (recept här) och labneh i frys och kyl! Pluspoäng till mig själv för det, eftersom jag därmed hade de perfekta tillbehören till min pulled aubergine.

Pulled vadå?

Jo, men se här. Pulled aubergine är det perfekta vegetariska (till och med veganska) alternativet till pulled pork. Jag har gjort det tidigare, och serverade då min pulled aubergine i små slider-bröd. Blev så gott. Lagom slafsigt. Precis som det ska vara!

Denna gång blev det alltså med labneh och naan-bröd. Och vårlök och granatäpple på toppen. Alltså, jag älskar att äta sådant här. Gojs. Som smälter i munnen och serveras med bröd. Mmmmm.

Labneh föresten. Det gör du enkelt av yoghurt (500 g) och salt (1 tsk) som du blandar och sedan lägger i en kökshandduk som får stå i en sil över en skål i minst 24 timmar. Lätt, men tidskrävande. Om du inte orkar med det projektet, kan du byta ut det mot enbart grekisk yoghurt i nedanstående recept.


Kommentera mera!


Looking for Something?