Smördeg med Svamp, Salvia, Keso & Pecorino

Jag var på lördagsmarknaden här i Milano igår. För första gången sedan pandemin som inte får nämnas vid namn bröt ut. Jag har saknat min lördagstradition. Tar en lång promenad och avslutar den med ett besök på marknaden. Glömmer alltid att ta ut pengar, så får alltid gå ett extra varv runt kvarteret för att hitta en bankomat. Sedan köper jag färska ägg och all världens grönsaker för 20 euro. Fyller flera påsar. På vägen hem kanske jag stannar till på en bar för dagens första kaffe. Eller så går jag förbi Farini och köper en lyxig croissant. Väl hemma fyller jag kylen med nyinköpta varor, sedan längtar jag hela morgonen tills jag får laga mat på vad jag just köpt.

Denna gång blev det smördegsflarn med nyinköpt svamp, salvia, keso och pecorino. Gott och enkelt. Snabbt och tillfredsställande.


Kommentera mera!


Looking for Something?