Silkestofu & Aubergine i Vitlöksmarinad

Situationen är speciell i Italien igen. Vi lever i en semi-lockdown, som mycket väl kan komma att bi en full lockdown imorgon. Just nu får restaurangerna ha öppet för lunch, men måste stänga klockan 18. Så vi har ändrat våra traditioner och maxar nu lunchpauserna – det är liksom enda tillfället det går att träffa sina vänner på.

Häromdagen var jag och åt lunch med en vän på Zaza Ramen. Jag valde en misoramen med pulled pork, sötpotatis och goda nudlar. Så gott. Insåg att jag själv ville laga ramen på hemmaplan, så efter lunchen gick jag till Chinatown för att handla på mig ingredienser.

Jag kom naturligtvis hem med mer ingredienser än jag hade tänkt, det händer alltid när jag är i Chinatown. Som en godisbutik för vuxna, där man jag inte vet vad hälften av sakerna är.

Silkestofu och världens godaste marinad

Jag kom i alla fall hem med silkestofu. Det var det den långa inledningen skulle leda till. För det är just silkestofun jag använt i detta recept. Och vilket recept sen! Så snabbt, så enkelt, så otroligt gott. Fick kanske till den godaste marinaden i mannaminne. Det här måste ni göra.

Veganskt är det också, till på köpet!

Här har jag gjort en liknande rätt med tofu och enokisvamp. Liknande men annorlunda


Kommentera mera!


Looking for Something?