Tofu & Enoki i Soja-Chili-Vitlöks-marinad

Tidigare i veckan friterade jag enokisvamp. Det var en succé. Både för mig personligen, för det var så sjukt gott – men även på Instagram, för det var så många av er som skrev uppskattande kommentarer om receptet. Friterad enokisvamp alltså. Värt att prova.

Men det är inte alla som tycker om friterat. Och det finns en hel del som inte känner sig bekväma med att fritera i 180 grader varm olja. Därför kommer här ytterligare ett recept med enokisvamp, denna gång utan att involvera fritering.

Istället valde jag att förvälla dem snabbt i kokande vatten. Sedan stekte jag upp lite tofu och gjorde världens enklaste marinad med soja, vitlök, sambal oelek och agave. Så lätt, men fullt av smak.

Testa det här. Enokisvamp. Så spektakulär till utseendet. Men enkel att byta ut till annan svamp om du inte kan hitta den i affären. I så fall rekommenderar jag shiitake eller portabello.


Kommentera mera!


Looking for Something?