Salsicciapasta med Purjolök

Salsiccia + pasta = sant. Oj vad gott det är med salsiccia i pastan. Det finns en uppsjö olika recept när det kommer till salsicciapasta, det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. En av mina personliga favoriter är Pasta alla Norcina, det vill säga Pasta från Norcia. Norcia är en liten stad i Umbrien i Italien. Där finns det gott om tryffel och man serverar ofta sin salsicciapasta med hyvlad tryffel på toppen. Lyx! Har man inte den lyxen, kan man alltid ta svartpeppar. Långt ifrån samma sak, men det gäller att kunna anpassa sig i livet.

Denna salsicciapasta har dock ingen tryffel i receptet. Här fokuserar jag på purjolöken som jag steker mjuk. Hälften av den mixar jag till en puré och det gör den här pastan otroligt krämig och god. Jag hade bara mafaldine hemma, men frågan är om jag inte skulle välja en annan pasta såhär i efterhand. Kanske korta mafalde. Eller linguine. Jag får återkomma med vilken som blir favoriten. Vilken pasta använder du till din salsiccia?


Kommentera mera!


Looking for Something?