Crema Catalana med Pistage

Jag försökte göra crème brûlée för några veckor sedan. Det gick helt åt skogen. Smeten ville inte stelna i vattenbadet och när jag spräckte den knäckiga sockerytan var det mest bara en motbjudande simmig vätska som väntade. Men skam den som ger sig. Jag bestämde mig för att ge det ett nytt försök. Eller inte riktigt, men ändå. Jag bytte nämligen land och tillagningsmetod. Det vill säga, jag bytte ut crème brûléen mot crema catalana istället. Mycket enklare. Godare. Och lättare att stava till dessutom. Bara en sådan sak!

Crema Catalana tillagas direkt i kastrullen på spisen, sedan ska den bara in i kylen och stelna någon timme eller så. Betydligt enklare att hålla koll på.

Ni som har hängt med mig ett tag, vet att jag älskar pistagenötter. Om ni inte vet det, kan ni spana in den här taggen, för där hittar ni en mängd recept med min älsklingnöt. Därför kommer det kanske inte direkt som någon stor chock när jag säger att denna crema catalana dessutom är smaksatt med pistage? Nä, tänkte väl det. Men varför hålla sig till standardrecepten när man kan göra det hundra gånger godare?

Gör denna och servera på vårens och sommarens alla festligheter. Jag vågar nästan garantera att alla gäster kommer bli imponerade. Dessutom är det riktigt sköj att få användning av en gasbrännaren till toppen! Win-win!


Kommentera mera!


Looking for Something?