Röd Currygryta med Linser och Skärbönor

Grytor. Perfekta att ta till när det vankas kylskåpsrensning. För även om det här receptet är ett resultat av det jag hade hemma i kylen idag, så kan ju du som läser anpassa det precis efter dina egna förutsättningar. Ingen kokosmjölk? Nä, men då kanske du kan göra en gryta baserad på krossade tomater istället? Inga skärbönor? Inte så konstigt, men du kanske har några haricots verts liggandes i frysen? Inga röda linser? Gör inget, linser kommer i alla möjliga olika färger. Ja ni fattar grejen – se mitt recept som en bas, men utveckla själv!

Jag använda mig av en röd currypasta som säkert legat i min kyl i över ett år snart. Men det verkar ha ett långt bäst-före-datum, vilket är tacksamt i dessa tider, då jag inte får gå till ChinaTown för att handla internationella råvaror. Älskar och hatar på en och samma gång, att Italien är så traditionellt och att du måste gå till la macelleria för att köpa kött, il panificio för att köpa bröd, den botaniska affären för att hitta agavesirap och till Chinatown för att köpa allt som inte är italienskt. Det både berikar och begränsar på en och samma gång.

Hur kom jag in på det? Sidospår. Här kommer receptet på linsgrytan.


Kommentera mera!


Looking for Something?