Saffranskladdkaka med Vispgrädde och Hallon

Imorgon ska jag ha en online cook-a-long med Ingka, det vill säga holdingbolaget som driver IKEAs butiker och investeringar. Jag är superpepp! Älskar att arbeta med Ingka – det har jag ju även gjort tidigare i vår när jag spelade in en cook-a-long för deras managementmöte och var game show-ledare på ett event. Här kan du se videon. Detta är helt klart den bästa delen med mitt jobb. Det vill säga, när det dyker in förfrågningar som är roliga, men samtidigt utmanar mig själv att gå utanför min comfort zone.

Imorgon ska vi baka saffranskladdkaka tillsammans. Jag ska låna brorsans kök och lajva kock på Teams. Igår testade jag receptet (som är Camilla Hamids, inte mitt egna) för första gången tillsammans med min 9-åriga brorsdotter. Hon fixade det galant, så jag är säker på att deltagarna imorgon också kommer greja det. Dock har det varit en utmaning att förse deltagare i Kina och Ryssland med saffran. Tydligen tillhör det inte basutbudet i affärerna där. Märkligt. Är inte saffrans en universalvara?

Nåväl. Här kommer receptet på världens godaste och kladdigaste saffranskladdkaka. Mitt tips är att välja en lite mindre form (cirka 22 centimeter i diameter). Då blir den tjockare (och extra kladdig). Ta ut kakan när den fortfarande dallrar och låt den svalna helt innan servering. Den blir bara godare efter en dag i kylen.


Kommentera mera!


Looking for Something?