Bao Buns med BBQ-glaserad Tempeh

Jag är inne i ett asiatiskt flow för tillfället. Okonomiyaki följs av Onigirazu, som följs av Misomarinerad Broccoli, som följs av det här: bao buns. Älskar att det går att korsa världen, bara genom att ställa sig i köket och experimentera med ingredienser. Fysiskt befinner jag mig i Milano, men mina smaklökar tog en expresstur till Kina.

Bao Buns låter krångligt, men jag lovar att så inte är fallet. Jag har inte ens en bakmaskin utan knådar degen 10 minuter för hand, och resultatet blir toppen ändå. Bröden är fluffigare än något annat bröd du troligen smakat, och det beror på att de ångas istället för bakas i ugn.

Vad du väljer att fylla dina bao buns med, det är naturligtvis helt upp till dig. Crispy chicken och porkbelly tillhör vanligheterna på andra sidan världen, men det går alldeles utmärkt att göra vegetariska och veganska versioner. Som i mitt fall. Hela detta receptet är veganskt, och jag är övertygad om att även den största köttälskaren skulle älska det.


Kommentera mera!


Looking for Something?