Portobelloburgare

Jag berättade ju här, att jag var på Eataly och köpte på mig ingredienser till världens godaste macka. Well, i samma vända hittade jag också ett par hamburgerbröd som genast fångade mitt intresse. Bröden var gjorda på enkornsvete som är en av de mest antika mjölsorterna vi har. Jag kände genast att det var något att prova.

Sagt och gjort. Bröden fick följa med hem, och som av en händelse hade jag både portobellosvamp och cheddarost hemma. Nä men alltså. Något annat än vegoburgare kunde det ju inte bli. Så jag gjorde det lätt för mig. Grillade två svampar (i stekpanna), penslade med BBQ-sås, täckte med cheddar ost som fick smälta. Bröden penslade jag med tapenade och svartkålen masserade jag med olivolja och salt.

Sedan var det vara att sätta ihop burgaren och det vet vi alla hur man gör. Världens snabbaste lunch. Inte konstigt att hamburgare är fast food. Men jag föredrar hemgjord med bra råvaror alla dagar i veckan.

Kommentera mera!


Looking for Something?