Surdegsmacka med Burrata & Ansjovis

Jag ska inte ta all credd för den här mackan, det ska jag inte. Jag såg den nämligen på Gnamboxs Instagram (italienska matbloggare) och kände direkt att det var något för mig. Så igår när jag passerade Eataly här i Milano, passade jag på att slinka in för att köpa på mig alla tre (!) ingredienser som behövdes: surdegsbröd, burrata och ansjovis. Och eftersom jag gillar att pimpa saker och ting på mitt sätt, la jag till en extra ingrediens: tapenade.

Så ja, det hela är rätt straightforward efter det. Rosta brödet. Bred på tapenade. Toppa med burrata och lägg på några ansjovisfiléer. Ringla till sist över lite olivolja och nymalen svartpeppar.

En macka som helt klart passar in på topplistan över alla mackor där ute.

Kommentera mera!


Looking for Something?