Quesadilla på Sötpotatistortilla

Jag gjorde tortillas på sötpotatis igår. Det receptet hittar ni här. Och varför nämnder jag då det? Jo, för att jag hade flera tortillas över, och dessa skulle ju användas upp (för kasta mat, det gillar jag inte att göra).

Bröd har ju dock en tendens att bli gammalt och trist rätt snabbt, men då är tricket att på något sätt värma upp det igen, så blir det gott – nästan som nybakat. I tortillans fall, är det nästan 100 procent träffsäkert att göra quesadilla. Jag menar, proppar du två brödskivor fullpackade med ost, och steker i smör, ja då kan liksom inget gå fel.

Fråga mig inte om mängden ost jag använde. För det vet jag inte. Men vi kan säga som så, att kvantiteten var hög. Mycket ska det vara, för en quesadilla är ingen quesadilla utan ost. Jag använde en blandning av riven Parmesan, Gruyère och Cheddar – ta det som finns hemma (men okej, Cheddar är alltid ett plus för den smälter så bra).

För övrigt smälte jag smör som jag penslade båda tortillas med. Blev extra krispigt och gott, så det är ett tips.

Kommentera mera!


Looking for Something?