Louise x Tidningen Vego

Vet ni vad? Om ni hade frågat mig för x antal år sedan när jag började samla mina recept på en matblogg, om jag en dag skulle få se mina recept i en tidning, då hade jag nog skrattat lite lätt och sagt magari! (Ett riktigt användbart italienskt uttryck om kan översättas till lite vad som helst beroende på situation – i detta fall till: I wish!). Så när Mattias från Tidningen Vego hörde av sig till mig, vågade jag knappt tro att det var sant.

Det är lite typisk mig. Jag har många drömmar. Men tror inte alltid på mig själv tillräckligt mycket för att våga tro att de ska slå in. Och det kanske låter lite otroligt för de flesta av er vet, att jag tar för mig av livet och jobbar mot mina mål. Jag önskar bara att jag insett att det jag gör är bra. Mer än bra till och med.

Mattias frågade om jag hade lust att skapa några recept till augusti-numret av Tidningen Vego. Eller, helt ärligt, han frågade först om jag ville skapa fem grillrecept till juni-numret. Men den förfrågan styrde jag snabbt om, för jag och en grill är en ekvation som inte går ihop. Jag föreslog istället att jag skulle göra fem recept baserade på tomat. Perfekt, eftersom tomaterna är som godast på sommaren. Och dessutom är tomat = Italien, och som vi alla vet är Italien = Louise.Mattias tyckte det var en superbra idé och jag satte till verket. Tog några av mina italienska favoritrecept baserade på tomat och gjorde om dem så att de blev helt veganska. Resultatet ser ni här ovan. Det blev en Pappa al Pomodoro, Tomatgrissini, Tomatrisotto (en vegansk version på denna), Tomat-Arancini fyllda med örtkräm och en Tomat-tarte med soltorkade tomater och en kräm på vegansk fetaost.

Recepten finns i senaste numret av Tidningen Vego, ute i butik nu (augusti 2021).

2 Kommentarer

 1. Minou
  10 augusti, 2021 / 21:00

  Härligt! Grattis till dig och till alla läsare dom får ta del av dina recept.

  • Louise
   Författare
   11 augusti, 2021 / 16:29

   Så fint sagt, tack snälla! 🙂

Kommentera mera!


Looking for Something?