Pappardelle med Saffransås & Aubergine

Pappardelle med saffransås, hur låter det i era öron? I mina låter det nämligen ljuvligt men det beror kanske delvis på att jag vet hur gott det smakar. Häromdagen fick jag nämligen feeling och bestämde mig för att göra hemmagjord pasta. Jag hade egentligen ingen vidare tanke med den pastan. Det vill säga, jag visste inte riktigt vad jag ville göra med den. Så det blev till att rota i skafferiet. Vilken lyx, när jag hittade både aubergine, vitt vin, köttbuljong (hittade italiensk hos Italianissimo i Lomma) och saffran där inne. Saffranspastan var därmed ett faktum.

Jag har skrivit ett helt inlägg om hur jag gör min hemmagjorda pasta här. Det är inte alls svårt, men om du någon gång har haft problem med att få till en perfekt pastadeg, så rekommenderar jag dig att läsa det inlägget. Jag ger er nämligen världens bästa tips där.

I övrigt går det snabbt att göra pappardelle med saffransås. Som i så många andra fall, använder jag mig av pastavattnet för att få till en krämig pasta. Jag vill dock påpeka, att det inte räcker med att bara hälla i pastavattnet för att det ska bli krämigt. Du måste fortsätta att jobba med såsen, det vill säga, röra runt mycket i pannan för att krämigheten ska uppstå. Det får bli dagens tips från coachen.

>> Gillar du att laga mat med saffrans ska du även testa på klassikern Risotto alla Milanese


Kommentera mera!


Looking for Something?