Enkelt Tomat- och Pestobröd

Ni kanske redan läst detta inlägg, och därmed är införstådda med hur dåligt det går för mig att göra hemmagjord pizza. Alltså, går går det ju, men resultatet blir inte den där fluffiga pizzan som jag efterfrågar.

Det beror delvis på att jag har en ugn som inte riktigt räcker till när det kommer till pizzabak. Men antagligen beror det också lika mycket på den mänskliga faktorn (mig!), som inte besitter alla kunskaper.

Så vad gör man då, om man har pizzadeg över, men inte vill ge sig på pizzabaket igen? Jo, då gör man bröd istället. Lite mer förlåtande. Ibland i alla fall.

Jag kavlade ut degen till en stor rektangel. Toppade hela med tomatsås (Mutti, smaksatt med salt och peppar) och pesto (också den köpt). Sedan rev jag över parmesan innan jag rullade ihop allt till en cylinder. Klippte hack i den och vek ut. Sedan var det bara till att grädda i 25-30 minuter på 200 grader. Hur lätt som helst. Ska tillägga att jag även hade köpt färdig pizzadeg, så det här receptet krävde cirka noll ansträngning. Ibland är det mer än tillåtet.

Kommentera mera!


Looking for Something?