Ångat Ägg med ‘Ndujasmör

Ägg. Säg en råvara i världen som är lika allsidig som det? När man tror att man gjort allt som går att göra med ägg, dyker det upp ytterligare en version att testa. Så var det för mig för några år sedan. Det var nämligen då jag först kommer över en bild på ångat ägg i mitt Instagramflöde. Där och då kände jag direkt att det var något för mig. Det ångade ägget var toppat med vårlök och soja. Jag minns än idag att det var något av det godaste jag hade ätit. Mest för att det var så otippat. Smeten till ångat ägg består nämligen endast av ägg och vatten och det är nästan otroligt att konsistensen kan bli som den blir.

När du gör ångat ägg blir resultatet lika silkeslent som pannacotta. Det är otroligt tillfredsställande att köra skeden genom ägget. Så mjukt och lent. Och så vobblar det lite så som pannacotta också gör.

Även om soja och vårlök kanske tillhör den mer traditionella toppingen i de asiatiska länderna, valde jag denna gång att ta det ångade ägget in i det italienska köket. Jag gjorde därför det endas rätta. Bytte ut sojan mot brynt ‘Ndujasmör och vårlöken mot salvia. Resultatet? Magiskt såklart. Det här är ett recept du måste testa om du vill äta något snabbt, enkelt och otroligt gott till lunch, middag eller mellis.


Kommentera mera!


Looking for Something?