Saffransblondies med Brynt Smör & Pistage

Om jag säger saffransblondies med brynt smör, pistage och vit choklad, vad säger du då? Om du inte jublar så är det något som är fel. Dessa blev så otroligt bra, att jag undrar om det inte är det enda receptet du behöver i jul. Perfekta att servera till glöggminglet, på Lucia, på julafton – eller alla dagar före, efter och däremellan.

Saffransblondies är precis vad det låter som. Blondies baserade på vit choklad, smaksatta med saffran. Lägg därtill pistagenötter för extra crunch. Och brynt smör. För ska man smälta smör till en kaka, kan man likväl bryna det. Det finns ju knappt något bättre. Bara doften av brynt smör får mig att gå igång. Redan där, när jag står vid kastrullen och den nötiga doften sprider sig i köket, vet jag att det jag ska använda smöret till, kommer bli gott. Och så blev det även denna gång.

Har faktiskt inte så mycket mer att tillägga. Gör dessa blondies. Du kommer älska dem. Vill du ha mer övertygelse? Kolla då in denna reel på Instagram.

Och vill du göra de blondies som blev årets snackis på Elon-mässan där jag stod och bakade i år, så ska du kolla in receptet på dessa kladdiga citron- och vallmoblondies.


Kommentera mera!


Looking for Something?