Pasta e Lenticchie

Jag fortsätter att laga mat från det italienska fattigmansköket, la cucina povera. Och även om detta recept, pasta med linser, låter mer eller mindre prick likadant som mitt förra recept, pasta med bönor, så smakar de helt annorlunda. Och det är ju det som är så fint. Att man kan ta liknande ingredienser men ändå få fram helt olika smaker. Det som kännetecknar la cucina povera, är att man tar lite vad man haver. Recepten är inte exakta alltid, utan man anpassar dem till det som finns i skafferierna. Dessutom är de ofta billiga, näringsrika och räcker till många. Perfekt i dessa tider när matpriserna skjuter i höjden.

Så varför inte prova detta recept på pasta med linser mellan all julmat som också ska konsumeras i december? Bra att variera sig ju. Jag har haft pancetta i mitt recept, men man kan enkelt göra denna sås vegetarisk. Då blir det nästan som en vegetarisk variant på ragù. Pancettan ger en rökig smak, så tar man bort den, kan man istället tillsätta lite rökt paprikapulver. Eller liquid smoke, även om det inte direkt är en staple i de italienska köken.

Fler recept från det italienska fattigmansköket kommer att komma upp både här och på min Instagram. Häng med vettja!


Kommentera mera!


Looking for Something?