Pepparkakstiramisù

Jag har egentligen aldrig varit ett stort fan av italienska bakverk och efterrätter. Ofta när du går ut på restaurang, hittar du en handfull efterrättsalternativ på menyn, och de är mer eller mindre alltid de samma: tiramisù, crostata (världens tråkigaste paj), gelato, panna cotta & frukt. Det är liksom inget som inspirerar sådär skitmycket, och därför äter jag hellre en extra förrätt – och det säger mycket, för jag är egentligen en stor gottegris.

Nåväl, vad jag ville ha sagt med det, är nog mest att det går att ändra uppfattning. För jag fick idén att kombinera en klassisk italiensk tiramisù med klassiska svenska pepparkakskryddor, och resultatet blev succé. Julen 2019 hann jag med att göra denna tiramisù hela tre gånger, och varje omgång försvann innan jag han blinka. Det tar jag som ett gott betyg, och delar därför med mig av receptet här.

(Note 1: If you don’t have ginger bread spices, make your own by combining, 2 tsp grounded cinnamon, 2 tsp grounded ginger, 1,5 tsp grounded cardamom and 1,5 tsp grunded cloves).

(Note 2: If you don’t find gingerbread cookies crush Digestive cookies and mix with 0,5 tsp of the above mention gingerbread spice mixture).

Kommentera mera!


Söker du efter något?