Äpple- & Kanelglass med Salt Kolasås

Äpple- & kanelglass med salt kolasås – visst låter det mer än underbart? Jag tvingades göra glass häromdagen då jag av misstag öppnat en burk kondenserad mjölk i tron om att det var karamelliserad mjölk. Men inget ont som inte har något gott med sig. I detta fall gott, bokstavligen talat. Jag har ju gjort glass flera gånger här hemma. Det är alltid samma grund, för den går att smaksätta på en mängd olika sätt. Dessutom behövs ingen glassmaskin, vilket är väldigt tacksamt.

Jag har tidigare gjort pistageglass med min trogna trotjänare, pistagekrämen från Gridelli. Snickerglass är en annan variant jag komponerat ihop. Och om du älskar lakrits i kombination med citron, måste du testa denna med turkisk peppar och Limoncello i smeten. Jag dör så gott.

Denna gång föll dock valet på en äpple- & kanelglass med salt kolasås. Varför? Jo, för att kombinationen lät helt perfekt i mina öron och efter att ha smakat på den visade det sig att jag hade rätt. Jag gjorde extra mycket kolasås så att jag kunde ringla på lite mer på toppen. Man kan liksom aldrig få nog av den där kolasåsen. Större delen av kolasåsen är dock swirlad ner i smeten. Ja, men ni hör ju. Underbart.

Receptet finns som vanlig här nedan. Vad hade ni gjort för glassmak om ni fått välja?


Kommentera mera!


Looking for Something?