Pumpasoppa med Ingefära & Kokos + Quesadilla på Libabröd

I oktober och november tror jag att vartannat recept jag skrev innehöll pumpa. Men sedan kom december och pumpan ersattes av saffran. Jag snöar liksom in på en ingrediens, och använder den på alla tänkbara vis. Nu är det januari och jag borde hitta en ny ingrediens att snöa in mig på. Istället går jag återigen tillbaka till pumpan. Den känns trygg. Jag vet vad jag får – och jag vet att jag gillar det. Och just det, är allt jag behöver när världen ser ut som den gör. Jag orkar inte med fler överraskningar.

>> Gillar du pumpa ska du också laga den här med brynt smör, vindruvor och kapris. Otrolig!

Så, med det sagt gjorde jag idag en pumpasoppa med ingefära och kokos. Innan ni ratar receptet, måste ni prova. Det går nämligen snabbt, är otroligt lätt och passar perfekt på en kall januaridag. Det kan låta som en märklig smakkombination, det håller jag med om – men sanningen är att den fungerar alldeles utmärkt.

Och om vi nu ska prata sanningar, kan jag förmedla en till. Jag gjorde egentligen bara soppa för att få äta ostmackan (som alltid måste serveras till). Jag vet. Det är inget som säger att jag inte bara kan äta ostmacka till middag. Men något slags ansvar måste man väl ändå ta för sitt grönsaksintag som vuxen? Dagens ostmacka kom i alla fall i formen av en quesadilla. Eller ja, något liknande. Jag tog vad jag hade hemma, och det blev otroligt gott. Libabröd istället för tortilla. Prästost istället för whatever-ost-man-brukar-ha. Bredde smör på utsidan av libabrödet så att det stektes krispigt i stekpannan. Resultatet blev gott och jag rekommenderar er att testa.

Så, där har ni det. Pumpasoppa med ingefära och kokos. Libabröd med massor av ost. En perfekt måltid.


Kommentera mera!


Looking for Something?