Briochesemla

Nu kommer jag svära i kyrkan, men faktum är att jag inte direkt är något fan av semlor. Har aldrig förstått mig på ration mellan bröd och grädde i det bakverket. Däremot gillar jag smakerna av både mandel och kardemumma, och de kan man ju använda på en mängd andra sätt. Så med inspiration från bakverket som tar över hela Sverige i januari och februari månad, får ni här årets variant: briochesemla.

Jag gjorde mitt eget briochebröd häromdagen. Det receptet finns här. Naturligtvis går det dock lika bra att göra en briochesemla på briochebröd som du köpt i närmsta affär eller bagari. Du gör det så svårt eller lätt som du vill. Briochebrödet skärs i skivor och täcks med en frangipane. Det är ett fancy ord för en typ av mandelmassa. Frangipanen fungerar som klister för den flagade mandeln som du sedan doppar brödet i. In med briochebrödet i ugnen så att mandeln får färg, sedan är det bara att toppa med resten (grädde och kardemumma).

Svårare än så är det faktiskt inte. Men jag lovar att det blir hundra gånger godare än den vanliga semlan.


Kommentera mera!

Upptäck mer från Primavera Content

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa


Looking for Something?