Smördegssnurra

Ibland vill man att det ska gå snabbt och enkelt. Det händer ofta mig när sötsugen slår till. Då har jag prick noll tålamod att vänta på att saker och ting ska bli klara. Det slutar oftast med att jag småäter allt jag egentligen inte är sugen på, tills jag kommer på vad det faktiskt är jag vill ha. Och när jag kommit på det, är jag redan mätt. Dålig cirkel. Då är det istället bättre att ha ett recept på lager, på en sötsak som går snabbt att göra och endast kräver fyra ingredienser. Jag ger er därför denna smördegssnurra – det enda receptet du behöver.

Det hela är så enkelt att det nästan inte kräver något recept. Du bara rullar ihop smördegen till en snurra. Penslar med smör och bakar i ugn. Toppar med vit choklad och pistagenötter. Naturligtvis kan man utveckla detta recept och breda på någon god fyllning innan man rullar snurran. Men vem har tid med det när det ska gå snabbt och lätt. Du gör som du vill – men här har du grundreceptet på en smördegssnurra som jag lovar kommer stilla alla sötsug i världen.

>> Fler recept med smördeg hittar du här


Kommentera mera!


Looking for Something?