Krispiga Bars med Kikärtor och Choklad

Jag förstår om kikärtor kanske inte direkt låter som något du skulle välja när du är sugen på snacks. Det låter lika tråkigt som när man var godissugen som liten och mammas svar alltid var “ta en frukt”. Säg en större besvikelse?

Men jag lovar dig, att det är skillnad på kikärta och kikärta. Direkt från konservburken är det kanske inte något man ställer fram till fredagsfikan. Men om du rostar dem med lönnsirap tills de blir krispiga, och sedan vänder dem i smält choklad. Då kan till och med kikärtor passa på kaffepausen.

Det är väldigt enkelt att göra dessa bars. Och de blir ju dessutom inte överdrivet onyttiga. Kikärtor är ju bokstavligen en grönsak. Baljväxt kanske. Äsch, oavsett vad. Nyttig. Och mörk choklad har ju en mängd fördelar. Jag är egentligen inte den som längtar efter nyttiga snacks. När jag väl är sugen på något, då går jag gärna all in. Men dessa godbitar är goda för både kropp och själ, och det är ju alltid ett plus.

>> En annan nyttigare kaka som passar till fikat är dessa bananbrownies


Kommentera mera!


Looking for Something?