Hummus med Ugnsbakade Morötter & Pesto

Jag fick frågan på Instagram någon gång, vilken italiensk maträtt jag tyckte var mest överskattad. Panettone var mitt direkta svar, men nu när jag har haft lite mer betänketid, kom jag på ytterligare en. Pasta med pesto. Jag är inget stort fan. Skulle aldrig välja trofie med pesto om det fanns på menyn bland en massa andra goda pastarätter – såvida jag inte befann mig någonstans i Ligurien där rätten härstammar ifrån, och jag plötsligt skulle få ett infall.

Don’t get me wrong. Det är inte så att jag är emot peston i sig. Faktum är, att jag ofta gör mina egna versioner som inte alls är autentiskt italienska utan består av de örter, nötter och ostbitar jag har hemma. Men jag tycker pesto är godare i andra rätter. Som en smakhöjare till kött, fisk, tofu och grönsaker, eller som i detta fall, till hummus. Hummus med ugnsbakade morötter och pesto är en av mina favoritluncher när det ska gå fort.

>> Fler recept med hummus? Hur låter den här med shiitake, brysselkål och chiliolja?

Egentligen är det här ett väldigt enkelt recept. Så pass enkelt att det knappt krävs några instruktioner. Jag gör bara en riktigt krämig hummus. Hummusen smackar jag upp på en tallrik och ringlar en god pesto över (satsa på en pesto av hög kvalitet, till exempel den som kommer i matboxen från Fragrante). Till sist toppar jag med ugnsbakade morötter, sesamfrön och basilika. Servera med ett gott knäcke.

Där här ni det. Hummus med ugnsbakade morötter och pesto. Världens enklaste måltid. Och ett kul alternativ till hus ni kan använda den där peston, om ni – precis som jag – inte är ett stort fan av att äta den till pastan.

Kommentera mera!


Looking for Something?