Frasiga Biscuits med många lager

Frasiga Biscuits med många lager är perfekta till ostbrickan, på brunchen och som tillbehör till soppan. De är egentligen en kombination av scones och kex, och tack vare alla lager (med smör) blir de extra frasiga. Jag vet inte varför jag bestämde mig för att göra dessa, om jag ska vara ärlig. Kanske var det för att jag gjorde ärtsoppa igår, och ville ha något gott att äta till. Kanske var det för att jag sett biscuits figurera många gånger på Instagram. Därför bestämde mig helt sonika för att göra min egen version.

De flesta recept på biscuits är engelska eller amerikanska, och dessa använder ofta buttermilk i degen. I Sverige har vi ingen buttermilk, så jag valde att ersätta den med filmjölk. Jag vet att många recept skriver att man kan göra egen buttermilk genom att blanda vinäger eller citron i vanlig mjölk. Men helt ärligt, tycker jag sällan man får det resultat som man vill ha.

Hemligheten för att få till riktigt frasiga biscuits med många lager, är att använda riktigt smör. Dessutom ska du inte överarbeta degen. Jag trycker bara ihop den precis så att den går ihop. Alla lager får du till genom att kavla ut, skära i fyrkanter, stapla dem ovanpå varandra och sedan kavla ut igen. Världens enklaste, men det ger ett gott resultat.

Och en sista grej. De här biscuitsen går utmärkt att frysa, om du inte vill baka av alla på en gång. Styckfrys dem först på en plåt, lägg sedan över dem i en påse. När du sedan blir sugen på biscuits kan du bara plocka fram du dem från frysen. Som egna, hemmagjorda bake-off kex. Hur bra som helst!

>> Föredrar du scones, tycker jag du ska göra dessa vallmoscones med citronglaze


Kommentera mera!


Looking for Something?