Chokladpudding med Cachi

Jag följer en hel drös italienska matkreatörer på Instagram. De ger mig massor av inspiration när det kommer till italienska recept. Det finns liksom en hel uppsjö italienska recept som jag inte ens vet existerar, och så plötligt skymtar de förbi i mitt flöde. Älskar att lära mig nytt och upptäcka nya smaker. Men medan vissa recept är mer traditionella, finns det vissa rätt nya kreationer som ibland dyker upp. Ett exempel på ett sådant, är denna chokladpudding.

Det är inte ett italienskt recept, såklart. Men jag tror varenda italiensk matkreatör jag följer har publicerat detta den senaste tiden. Så jag var naturligtvis tvungen att testa. Det är en chokladpudding gjord på endast två ingredienser: cachi-frukt och kakao. Cachi kallas väl egentligen främst persimon eller sharon i Sverige. Det viktigaste när det kommer till detta recept, är att den frukt du väljer är supermogen. På gränsen till att falla samman. Då har du den perfekta konsistensen för att göra denna chokladpudding, som faktiskt både är vegansk och laktosfri. Det är det inte många andra chokladpuddingar som kan skryta med.

Jag blev positivt överraskad av resultatet. Det smakar faktiskt chokladpudding. Och ännu godare blir det såklart om du toppar den med en massa goda grejer. Då kanske den inte längre är vegansk och laktosfri, men det fina i kråksången är att du själv kan bestämma vad du vill ha för topping.


Kommentera mera!


Looking for Something?